Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι περιμένουμε με χαρά. Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει η ιδανική εποχή για το δικό σας ονειρεμένο γάμο. Ένας γάμος τα Χριστούγεννα έχει σίγουρα διπλή δόση μαγείας. Λίγο η ζεστασιά της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα παραμυθένιο και πάρα πολύ ρομαντικό. Εμείς θα σας δώσουμε ιδέες για να προσαρμόσετε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας στην πιο μαγική εποχή του χρόνου και να είναι ο δικός σας χριστουγεννιάτικος γάμος  ο πιο εντυπωσιακός!

  1. Επιλέξτε το κόκκινο χρώμα

Το κόκκινο ήταν είναι και θα είναι πάντα το χρώμα των Χριστουγέννων. Συνδύασε το όμορφα με άλλα χρώματα όπως το πράσινο και το χρυσό. Μια όμορφη επιλογή είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα τα οποία θα βάλουν όλους τους καλεσμένους γρήγορα στο εορταστικό κλίμα!

 

  1. Εορταστικό προσκλητήριο γάμου

Προσθέτοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες πάνω στο προσκλητήριο σας, το προσκλητήριο σας θα αποκτήσει μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη πινελιά.

Μια πρωτότυπη ιδέα προσκλητηρίου είναι η εξής. Τυπώστε το προσκλητήριο σας σε πάπυρο, τυλίξτε το γύρω απο κάνελα και σφραγίστε το με κόκκινο βουλοκέρι.

Χριστουγεννιάτικα floral μοτίβα θα δώσουν το κατάλληλο ύφος στο προσκλητήριο σας!

 

  1. Φορέστε Μακριά Μανίκια

Μιας και τα Χριστούγεννα είναι η πιο παγωμένη περίοδος του χρόνου, νυφικά με μακριά μανίκια και γούνινες  λεπτομέρειες είναι οτι πρέπει για να ζεσταθείτε! Από μανίκια ψευδαίσθησης μέχρι τα ντεκολτέ με δαντέλα υπάρχει πληθώρα επιλογών για κάθε νυφικό στυλ.

  1. Τόλμησε ένα πριγκιπικό νυφικό, βγαλμένο απο παραμύθι

Τα χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να κάνετε την εμφάνιση σας ως μία Snow Queen

 

  1. Επενδύστε σε ένα όμορφο λευκό χειμωνιάτικο παλτό

Τι θα μπορούσε να είναι πιο όμορφο από έναν γάμο που λαμβάνει χώρα σε μια χιονισμένη τοποθεσία; Μάλλον τίποτα! Σε αυτήν την τοποθεσία δεν αμφιβάλουμε καθόλου πως ένα χειμωνιάτικο πανοφώρι θα σας χρειαστεί. Οπότε επενδύστε σε μια αγορά λευκού, σικ παλτού ή κάπας τα οποία φυσικά θα μπορείτε να τα χαρείτε και όλο τον υπόλοιπο χειμώνα στις εμφανίσεις σας.

  1. Εναλλακτικά δοκιμάστε ενα κλασικό λευκό bolero

Απο τότε που η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, επέλεξε ένα μπολερό για να φορέσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά από το γάμο της με τον Πρίγκιπα William, τα μπολερό έχουν πάρει τα πάνω τους στην επιλογή της ένδυσης και είναι ιδανικά για έναν γάμο την περίοδο των Χριστουγέννων. Για μια όμορφη εμφάνιση, προσθέστε ένα χειμωνιάτικο topper που είναι κομψό και άνετο.

 

  1. Φορέστε ένα πουλόβερ

Για μια πιο ροκ-κάζουαλ διάθεση τολμήστε το πουλόβερ. Αν το κομψό νυφικό σύνολο της Olivia Palermo είναι η έμπνευση σας, τότε ένα πουλόβερ μπορεί να είναι η απόλυτη τελική πινελιά. Ναι, υπάρχουν νυφικά σακάκια, μπολερό και γούνινα toppers, αλλά αυτό το look σίγουρα είναι μοναδικό. Ένα πουλόβερ σε κρέμ απόχρωση για να ταιριάζει με το φόρεμά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζεσταθείτε με στυλ!

 

  1. Κάντε τολμηρά χείλη

Ενώ τα ελαφριά ροζ και τα ροδακινί είναι συχνή επιλογή των γάμων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα vampy κόκκινο κραγιόν ή ένα βαθύ δαμασκηνί θα δώσει ένα ποπ χρώμα στο νυφικό βλέμμα σας.

 

  1. Προσθέστε Εορταστικά Αξεσουάρ

Ενώ το νυφικό σας μπορεί να είναι το κύριο “αξιοθέατο”, τα αξεσουάρ θα ενισχύσουν την εμφάνιση σας. Ένα εποχιακό στεφάνι μαλλιών είναι ιδανική επιλογή για κάθε μποέμ νύφη.

 

  1. Διασκεδάστε με ενα γιορτινό nail art

Μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να ολοκληρώσει αυτό το Χριστουγεννιάτικο θέμα είναι το νυφικό εορταστικό μανικιούρ.

 

  1. Εξετάστε ένα όχι και τόσο παραδοσιακό ύφασμα

Η επιλογή ενός κοστουμιού που ταιριάζει στην προσωπικότητα του γαμπρού είναι πολύ σημαντική. Μπορείτε να αποφύγετε ένα μαύρο σμόκιν πειραματιζόμενοι με διαφορετικά υφάσματα, χρώματα και μοτίβα. Σκεφτείτε για παράδειγμα να συνδυάσετε ένα Tweed σακάκι με βελούδινο παντελόνι.

 

  1. Διακοσμήστε με φωτάκια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο παραμυθένιο απο το να περπατάς σε μια γαμήλια δεξίωση που είναι γεμάτη απο ρεσό, φωτάκια και κεριά. Κάνουν τα πάντα να φαίνονται πιο μαγικά! Επίσης ένας απαλός φωτισμός είναι εξαιρετικός στις φωτογραφίες και φαίνεται μαγικός για τα Χριστούγεννα.

 

  1. Μεταμορφώστε τα παρανυφάκια σας

Αγιοβασιλάκια και αγγελάκια θα σας πλαισιώνουν σκορπώντας χαμόγελα και χαρά…Υπάρχει τίποτα καλύτερο; Και εσείς θα φαίνεστε πανέμορφες και αυτά θα σας προσδίδουν το παραμυθένιο στοιχείο που χρειάζεστε!

  1. Χρησιμοποιήστε βεγγαλικά αντί για κονφετί

Μοιράστε στους καλεσμένους σας βεγγαλικά για να φωτίσουν το διάδρομο που θα περάσετε. Κρατάνε περισσότερο απο τα κονφετί και δείχνουν υπέροχα στις φωτογραφίες!

 

  1. Πειραματιστείτε με αποξηραμένα άνθη

Η αιώνια φύση των αποξηραμένων λουλουδιών τα καθιστά κατάλληλα για μια χειμερινή εκδήλωση. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στα λουλούδια, δοκιμάστε τα αποξηραμένα φύλλα λουλουδιών στο προσκλήριο του γάμου σας

 

  1. Ανακατέψτε σύγχρονες πινελιές

Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της ανάμειξης σύγχρονων στοιχείων στο χειμερινό γαμήλιο décor σας. Δοκιμάστε να αντιπαραθέσετε ένα ρουστίκ ξύλινο τραπέζι με ακρυλικές καρέκλες ή μια γαμήλια τούρτα με μοντέρνες λεπτομέρειες. Η απλότητα είναι το κλειδί.

 

  1. Σερβίρετε Ζεστή Σοκολάτα ή Ζεστό Κρασί

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να σερβίρετε ζεστό κακάο ή ζεστό κρασί στον χειμερινό, Χριστουγεννιάτικο γάμο σας. Προσθέστε στο τραπέζι ευχών ζεστά ροφήματα, marshmallows, candy canes και cupcakes.  Ενας μπουφές γεμάτος χριστουγεννιάτικες λιχουδιές θα ξετρελάνει τους μικρούς και μεγάλους καλεσμένους σας! Κόκκινο και χρυσό είναι ένας σικάτος συνδυασμός για τον στολισμό του τραπεζιού! Ροδοπέταλα και πολλά φωτάκια προσθέτουν λάμψη και γοητεία στη παραμυθένια διακόσμηση του γάμου σας.

 

  1. Συμπεριλάβετε και το κατοικίδιο σας στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Τι ποιο γλυκό από ένα σκυλάκι με χριστουγενιάτικο στεφάνι ή ενα γιορτινό παπιγιόν?

 

  1. Είσοδος στην Εκκλησία

Είσαι έτοιμη για μια μοναδική είσοδο. H ιδανική διαδρομή με εορταστική φινέτσα σίγουρα εμπεριέχει πράσινο φύλλωμα τριαντάφυλλα και φυσικά ρομαντικά κεριά

 

  1. Κρεμάστε Γυάλινες Σφαίρες

Μεταφέρετε τους επισκέπτες σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων χρησιμοποιώντας γυάλινες σφαίρες για να διακοσμήσετε το χώρο της δεξίωσης. Η προσθήκη κρεμαστών γυάλινων σφαιρών με ρομαντικά ρεσό και λουλούδια αποτελεί μια κομψή καΙ εξτρα Christmassy επιλογή.

 

  1. Ενσωματώστε γιρλάντες πράσινου με φώτα στον στολισμό

Κρατήστε τη μαγεία ζωντανή διασκορπίζοντας γιρλάντες πράσινου με φώτα σε έναν εσωτερικό χώρο.

 

  1. Προσθέστε Εορταστικές Πινελιές

Τα χριστούγεννα είναι η κατάλληλη εποχή για να προσθέσετε εορταστικές πινελιές στην διακόσμηση του γάμου σας. Κάτι τόσο απλό όσο ένα καρό/ sparkling τραπεζομάντιλο, κουκουνάρια ή χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες. Μπορείτε να κάνετε DIY αστραφτερά χιονισμένα κουκουνάρια ή να επιλέξετε μια πιο φυσική εμφάνιση ενσωματώνοντάς ένα runner γιρλάντας. Κόκκινες κορδέλες δεμένες με κουκουνάρια και κλαράκια στο έλατο θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας! Χωρίς υπερβολές, ο χώρος σας θα γίνει παραμυθένιος!

 

  1. Μην αποκλείσετε το ροζ χρώμα

Ενώ το ροζ μπορεί να μην είναι το πρώτο χρώμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τους χειμερινούς γάμους, αυτή η παιχνιδιάρικη απόχρωση μπορεί να προσθέσει ζεστασιά σε μια κατά τα άλλα ουδέτερη παλέτα.

 

  1. Προσθέστε στρώματα βελούδου

Αυτό το πλούσιο ύφασμα είναι ιδανικό στο décor του τραπεζιού ευχών ή στο τραπέζι που βρίσκεται στο χώρο υποδοχής των καλεσμένων σας. Συνδυάστε βελούδινα runner, vintage κηροπήγια με κεριά και γυάλινα βαζάκια με κεριά.

 

  1. Πύργος με ποτήρια σαμπάνιας

Αν ο γάμος σας λαμβάνει χώρα την Πρωτοχρονιά ένας πύργος από ποτήρια σαμπάνιας στον χώρο υποδοχής των καλεσμένων θα προκαλέσει μια wow αντίδραση σε όλους!

 

  1. Παρέχετε χνουδωτές κουβέρτες στους καλεσμένους σας

Κρατήστε ζεστούς όλους τους καλεσμένους προσφέροντας κουβέρτες fleece καθώς φτάνουν στο χώρο. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ζεσταθούν καθόλη την διάρκεια της βραδιάς και στη συνέχεια να πάρουν τις κουβέρτες στο σπίτι ως σουβενίρ

 

  1. Χειμερινή ολόλευκη παλέτα

Ένας ολόλευκος χώρος που μετατράπηκε σε χειμερινή χώρα των θαυμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από ένα θέμα winter wonderland εμπνευσμένο από μια εποχιακή παλέτα (και δεν μιλάμε μόνο για το κόκκινο και το πράσινο). Δώστε στον χώρο σας μια παγωμένη αισθητική φέρνοντας δέντρα με λευκά άνθη και τεχνητό χιόνι

 

  1. Γαμήλια χριστουγεννιάτικη τούρτα

Στολισμένη με αλεξανδρινά ή φτιαγμένη με σχέδια και σχήματα που μαρτυρούν Χριστούγεννα ένα είναι το σίγουρο…Η τούρτα σας θα κλέψει την παράσταση!!!

  1. Ανακατέψτε υφές και μοτίβα

Παίξτε με υφές και μοτίβα όπως ένα τραπεζομάντιλο Pendleton καρό που τονίζεται από λουλούδια. Ο χειμώνας είναι η τέλεια στιγμή για να πειραματιστείτε με μια ποικιλία υφών και μοτίβων. Μια πλούσια χρωματική παλέτα πράσινου, καφέ και χρυσού μαζί με λουλουδένιες λεπτομέρειες θα εντυπωσιάσει! Τέλος, μην ξεχάσετε να προσθέσετε το φως των κεριών ή ακόμα και τη λάμψη ενός τζακιού.

 

 

  1. Εποχιακά Άνθη για τον στολισμό

Μην σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο ότι τα λουλούδια δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο χειμερινό σας στολισμό! Χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε το χώρο υποδοχής σας ή για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα εκπληκτικό μπουκέτο λουλουδιών;

 

  1. Υπέροχη εορταστική νυφική ανθοδέσμη

Τα αλεξανδρινά είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για την νυφική ανθοδέσμη σας! Πανέμορφη, εντυπωσιακή και λαμπερή! Τα κόκκινα τριαντάφυλλα αποτελούν εξαιρετική επιλογή! Απλά υπέροχα!

 

  1. Εορταστικές μπομπονιέρες για τους καλεσμένου σας

Ευχαριστείστε τους καλεσμένους σας με μπομπονιέρες που μοιάζουν με τον σάκο του Άη Βασίλη. Χρησιμοποιήστε λινάτσα για τις μπομπονιέρες του γάμου σας και δώστε έτσι την όψη ενος μικρού σακου του Αη Βασίλη. Εναλλακτικά μια τούλινη μπομπονιέρα με σοκολατένια κουφέτα και έναν πανέμορφο φιόγκο. Μια πολύ σικάτη μπομπονιέρα! Άλλη μια ιδέα είναι η χριστουγεννιάτικη μπάλα!! Μπορείτε να βάλετε μέσα τα κουφέτα ή να την δέσετε στο τούλι!

 

Οπως και αν επιλέξετε να στολίσετε τον χώρο, μην ξεχνάτε πως το πραγματικό νόημα του γάμου είναι η ένωση δυο ανθρώπων που αγαπιούνται πολύ!!! Σας ευχόμαστε να είναι μια από τις πιο μαγικές στιγμές της ζωής σας!