Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και παρά το γεγονός ότι είναι εποχή εορτών, δείπνων, συναντήσεων με φίλους και συγγενείς, επομένως εποχή χαλάρωσης και διασκέδασης, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν και μια αγχωτική πλευρά, αυτή της προσφοράς των δώρων. Θέλουμε να δείξουμε στους σημαντικούς για εμάς ανθρώπους ότι τους σκεφτόμαστε. Θέλουμε να τους εκπλήξουμε, να τους φτιάξουμε τη διάθεση και να τους ευχαριστήσουμε που αποτελούν μία ξεχωριστή παρουσία στη ζωή μας. Συχνά όμως ξεμένουμε από ιδέες και το σημερινό μας άρθρο έρχεται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα αυτό και λόγους για τους οποίους τα γούρια, είναι τα ιδανικά Δώρα Χριστουγέννων.

1. Μένουν χαραγμένα στη μνήμη

Τα γούρια δεν προορίζονται μόνο για αισθητική χρήση, έχουν και συναισθηματική σημασία. Τα γούρια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο να δείξετε στους φίλους σας ότι γιορτάζετε μαζί τους σε μία από τις σημαντικότερες και χαρούμενες γιορτές του χρόνου και μένουν χαραγμένα στη μνήμη για πάντα!

2. Δείχνουν ότι γνωρίζετε τους φίλους σας

Αν θέλετε να κάνετε τους φίλους σας να νιώσουν ότι τους εκτιμάτε ιδιαίτερα, χαρίστε τους ως γούρι ένα βραχιόλι, ένα κολιέ ή σκουλαρίκια, ανάλογα με το τι τους αρέσει και λατρεύουν. Θα νιώσουν ξεχωριστοί διότι δείχνει πως θυμάστε λεπτομέρειες και ενδιαφέροντά τους!

3. Αποτελούν δώρα ιδεαλιστικά και κομψά 

Τα γούρια είναι ενάντια στον υλισμό και αποτελούν προτιμότερο δώρο έναντι μίας γραβάτας ή ενός αρώματος. Παράλληλα, είναι κομψά αξεσουάρ «ενδεδυμένα» με συναισθηματική αξία, κάτι που τα καθιστά ιδανικά δώρα Χριστουγέννων! Αποφεύγετε με τον τρόπο αυτό να δώσετε κάτι συμβατικό, ένα δώρο όπως όλα τα υπόλοιπα.

4. Διαρκούν για πάντα

Τα γούρια είναι πανταχού παρόντα για να υπηρετούν τις αναμνήσεις, τις παλιές καλές εποχές και τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής σας. Όταν δίνεις ένα γούρι για ένα δώρο, δεν ζεις μόνο τη στιγμή, αλλά βοηθάς να το ξαναζήσεις ξανά και ξανά.

5. Μπορούν να δοθούν ως δώρο Χριστουγέννων σε κάθε ηλικία

Τα γούρια αποτελούν πολύ ευέλικτα αλλά και πρωτότυπα δώρα Χριστουγέννων! Μπορείτε να τα δώσετε σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας ανάλογά με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία τους! Στην αδερφή και την μητέρα σας μπορείτε να δώσετε ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι, στο μικρό ανηψάκι σας ένα καρουζέλ, στην ξαδέρφη σας που γέννησε ένα κουτάκι για το πρώτο δόντι του παιδιού ή ένα κόσμημα για τις πρώτες του γιορτές ενώ στους παππούδες και τις γιαγιάδες ένα ρόδι, το μάτι, ή έναν ιχθύ! Μάθετε τι αρέσει στο κάθε μέλος της οικογένειάς σας και καταπλήξτε τους!

6. Δεν αποτελούν ογκώδη αντικείμενα

«Τα σπουδαία πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες», «Μπορείς να βρεις ολόκληρο το σύμπαν κρυμμένο στα πιο ασήμαντα αντικείμενα». Τα γούρια υποστηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τις ρήσεις αυτές! Αν δεν είστε λάτρης των ογκωδών δώρων, τότε τα γούρια αποτελούν την ιδανική λύση για να κρύψετε τη μαγεία και τη γοητεία μέσα σε αυτά!

7. Συνεχίζουν την παράδοση

Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με χρονολογική ακρίβεια η εμφάνιση των γουριών (στη σύγχρονη μορφή τους), τα γούρια, τα μικροσκοπικά ειδώλια και τα διάφορα μενταγιόν χρησιμοποιούνταν ως φυλακτό για την αποτροπή των κακών πνευμάτων και της κακοτυχίας. Για παράδειγμα στη Νεολιθική εποχή, κυνηγοί κουβαλούσαν λίθους και μπιχλιμπίδια για καλοτυχία! Η πρώτη καταγραφή χρήσης γουριών ως συμβόλου ζωής ήταν στην Ρώμη, από τους πρώτους χριστιανούς για να δηλώσουν τη θρησκευτική τους πίστη!

Η γοητεία των συμβόλων συνέχισε κυριεύει και τις επόμενες γενιές, κυρίως από δεισιδαιμονία και σεβασμό για τους Θεούς! Μπορείτε να συνεχίσετε αυτή τη παράδοση, το διαμοιρασμό της γοητείας, και να είστε το άτομο που δίνει γούρι σε ειδικές περιστάσεις στη ζωή των άλλων, συνεχίζοντας αυτήν την εκπληκτική ιστορική παράδοση!

 

Σταματήστε τις αναζητήσεις σας για το «ιδανικό» δώρο και δείτε στο ανανεωμένο με νέα προιόντα eshop τη συλλογή μας "Γούρια 2023" με εκλεκτά γούρια για εκλεκτά άτομα. Δεν χρειάζονται κάρτες και σημειώσεις, καθώς η συλλογή με τα προιόντα μας, είναι έτοιμη να κατακλύσει κάθε σπίτι την γιορτή των Χριστουγέννων.