Ας το παραδεχτούμε: Οι μάσκες προσώπου και το μακιγιάζ είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός. Η τριβή και ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσουν σε λεκέδες από makeup πάνω στο δέρμα και τη μάσκα σας. Μην αγχώνεστε όμως! Ψάξαμε και συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα tips, τον απόλυτο οδηγό για να μη χαλάσει το νυφικό μακιγιάζ σας κάτω από τη μάσκα.

 

Ξεκινώντας, ας πούμε λίγα λόγια για την τέλεια νυφική μάσκα: Οι ειδικοί συμφωνούν πως δεν υπάρχει μία μάσκα -μεταξωτή, βαμβακερή ή χάρτινη- που να «συνεργάζεται» καλύτερα με το μακιγιάζ. Η συμβουλή τους; Επιλέξτε αυτήν που λειτουργεί καλύτερα με το δέρμα σας και δεν δυσκολεύει την αναπνοή σας, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος θα επηρεάσει -σίγουρα- και το μακιγιάζ σας. Το να βρείτε την τέλεια μάσκα προσώπου είναι σαν να ψάχνετε να βρείτε το τέλειο τζιν -θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικά μέχρι να βρείτε την επιλογή που πραγματικά σας ταιριάζει. 

 

Συνεχίστε την ανάγνωση για να βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε άθικτο το μακιγιάζ σας κάτω από τη μάσκα προστασίας.

 

Βήμα 1ο: Primer

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείτε ένα ματ primer. Τα primers καλύπτουν τις ατέλειες, «σφραγίζουν» την ενυδάτωση, βοηθούν το foundation να γίνει ένα με το δέρμα και ελέγχουν τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα. Ο makeup artist θα πρέπει να εφαρμόσει το primer με ένα σφουγγαράκι σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα, με επίκεντρο τις περιοχές που το makeup έχει την τάση να εξαφανίζεται. Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα λεπτό να «καθίσει» το primer πριν συνεχίσετε με το foundation.

 

Βήμα 2ο: Foundation

Θα χρειαστείτε ένα long-lasting foundation. Ένα πολύ καλό κόλπο για να κρατήσει πολύ το foundation: Εφαρμόστε πρώτα ένα σε υγρή μορφή και στη συνέχεια ένα σε μορφή πούδρας. Και τα δύο θα πρέπει να εφαρμοστούν με πινέλο -το σφουγγάρι αφήνει πάρα πολύ προϊόν. Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά αδιάβροχα foundations —για λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, με τάση ακμής δέρμα- και με τον κατάλληλο makeup artist θα βρείτε το ιδανικό για την επιδερμίδα σας.

 

Βήμα 3ο: Setting powder

Θα χρειαστείτε μία άχρωμη πούδρα για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ. Οι άχρωμες πούδρες ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες και σταθεροποιούν το foundation. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, εφαρμόστε πούδρα με ένα σφουγγαράκι και στη συνέχεια με ένα βουρτσάκι βγάλτε το έξτρα προϊόν. Το κλειδί είναι να μην χρησιμοποιήσετε πολλή πούδρα. Πρέπει να κάνετε μόνο ένα πέρασμα στο πρόσωπό σας. 

 

Βήμα 4ο: Ρουζ

Μα δεν μπορούμε να διανοηθούμε bridal makeup χωρίς ρουζ, σωστά? Το μυστικό για να κρατήσει το ρουζ σας είναι να ξεκινήσετε με ένα σε μορφή κρέμας και να συνεχίσετε με ένα σε μορφή σκόνης. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι διακριτικό και το ρουζ να δίνει ζωντάνια στο look. Ναι, έστω και κάτω από τη μάσκα.

 

Βήμα 5ο: Highlighter

Περάστε μία στρώση πούδρας πάνω από ένα highlighter υγρό ή σε μορφή κρέμας. Δεν θέλουμε το highlighter να κλέβει την παράσταση. Το highlighter θα πρέπει να φτάνει μέχρι την άκρη του φρυδιού σας.

 

Βήμα 6ο: Σκιά και liner 

Για ένα μακιγιάζ στα μάτια που θα κρατήσει, πρέπει να εφαρμόσετε ένα primer, στη συνέχεια μια σκιά σε μορφή κρέμας και gel liner. Μετά πρέπει να «κλείσετε» το look με μια διάφανη πούδρα. Το primer και η πούδρα θα μειώσουν την έξτρα λιπαρότητα και θα κάνουν πιο εντυπωσιακό το χρώμα της σκιάς.

 

Βήμα 7ο: Φρύδια

Ένα brow gel είναι απαραίτητο. «Χτίστε» τα φρύδια σας με ένα τζελ στην κατάλληλη απόχρωση για τα φρύδια σας. Το τζελ θα κάνει τα φρύδια σας να δείχνουν περιποιημένα για πολλή ώρα και θα δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα στο makeup look σας. Μια εναλλακτική του brow gel είναι η λακ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε λίγη λακ σε ένα βουρτσάκι και να χτενίσετε τα φρύδια σας.

 

Βήμα 8ο: Μάσκαρα

Θα χρειαστείτε μία αδιάβροχη μάσκαρα. Η σωστή προετοιμασία για τη μάσκαρα γίνεται με ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Απαραίτητο είναι και το primer, ενώ οι εδικοί προτείνουν δύο στρώσεις αδιάβροχης μάσκαρας. 

 

Βήμα 9ο: Χείλη

Ναι, θα βάψετε τα χείλη σας κάτω από τη μάσκα προστασίας. Θα χρειαστείτε ένα ματ κραγιόν και ένα long-wear lip liner. Το πρώτο βήμα? Η απολέπιση. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση με καστανή ζάχαρη και μέλι. Επιλέξτε ένα long-lasting ματ κραγιόν έτσι ώστε να μην καταλήξει στη μάσκα σας τη στιγμή που θα τη βγάλετε. Να θυμάστε: Όσο πιο λαμπερό το κραγιόν, τόσο πιο πιθανό να φύγει από τη θέση του.

 

Βήμα 10ο: Setting spray

Το setting spray είναι ό,τι πιο χρήσιμο αν θέλετε να διατηρήσετε άθικτο το μακιγιάζ σας κάτω από τη μάσκα σας. Υπάρχουν sprays για κάθε τύπο δέρματος, οπότε είναι πολύ εύκολο να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.