Ψάχνετε για τις καλύτερες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης? Λοιπόν, είστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρετε λίγη από τη μαγεία των γιορτών στο σπίτι σας, οι οποίοι ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Δώστε εορταστική πνοή στα δωμάτια του σπιτιού σας χωρίς να κάνετε αυτά που βλέπουμε παντού και έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε χρόνο, ξανά και ξανά.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου για να βρείτε τις αγαπημένες μας ιδέες διακόσμησης για τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων.

 

#1: Βάλτε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε ένα καλάθι

Βάλτε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε ένα καλάθι

Ναι, αμέ. Είναι μία από τις τάσεις που λατρεύουμε για το χριστουγεννιάτικο décor του 2020. Βρείτε ένα όμορφο καλάθι και τοποθετήστε μέσα σε αυτό ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς στολισμό. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στο καλάθι και μία λευκή κουβέρτα σαν βάση για το δέντρο σας, η οποία θα κάνει και το καλάθι να δείχνει πιο γεμάτο. Λίγα λαμπάκια, μερικά ψεύτικα δωράκια (ή και αληθινά) και... έτοιμο το décor!

 

#2: Στολίστε το τραπέζι σας με ένα centerpiece με κουκουνάρια

Στολίστε το τραπέζι σας με ένα centerpiece με κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια «φωνάζουν» Χριστούγεννα. Επιλέξτε ένα όμορφο runner για το τραπέζι σας (μας αρέσει πολύ αυτό το μουντό καρό) και δημιουργήστε ένα centerpiece με κουκουνάρια, κεριά και μπόλικη πρασινάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουκουνάρια όπως ακριβώς είναι αν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό, ενώ αν θέλετε κάτι πιο glam, μπορείτε να τα βάψετε ασημένια ή χρυσά με σπρέι.

 

#3: Στολίστε τα παράθυρά σας με χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Στολίστε τα παράθυρά σας με χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Ποιος είπε ότι τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι μόνο για την εξώπορτα? Μας αρέσει πολύ η ιδέα να τα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε τα παράθυρα του σπιτιού σας. Σκεφτείτε έξω από το κουτί και χρησιμοποιήστε τα εορταστικά αυτά στολίδια όπως ακριβώς σας αρέσει.

 

#4: Δημιουργήστε χιονισμένα τοπία με απλά υλικά

Δημιουργήστε χιονισμένα τοπία με απλά υλικά

Και πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό? Πολύ απλά χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια-μινιατούρες και λίγη... ζάχαρη! Διαλέξτε μερικά διάφανα δοχεία για καφέ και ζάχαρη, γεμίστε το 1/3 με ζάχαρη και τοποθετήστε πάνω της μικροσκοπικά στολίδια. Το αποτέλεσμα είναι τα πιο χαριτωμένα, χιονισμένα τοπία, ό,τι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο décor του σπιτιού σας.

 

#5: Φέρτε το έξω μέσα

Φέρτε το έξω μέσα

Βρείτε τα πιο όμορφα, ρουστίκ καλάθια και γεμίστε τα με ξύλα και κλαδιά δέντρων. Θα δώσετε μία φυσική νότα στο εσωτερικό του σπιτιού σας με μια πολύ απλή κίνηση. Μπορείτε να γεμίσετε καλάθια ακόμα και με τα ξύλα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στο τζάκι σας και να τα ανανεώνετε κάθε λίγες μέρες. Τοποθετήστε και μια μικρή κουβέρτα ανάμεσα στα ξύλα και τα κλαδιά για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το décor.

 

#6: Γεμίστε διάφανα βάζα με στολίδια

Γεμίστε διάφανα βάζα με στολίδια

Αγοράστε τρία ψηλά γυάλινα βάζα (ή βρείτε τρία που έχετε στο σπίτι και δεν χρησιμοποιείτε) και γεμίστε τα με τα στολίδια που σας περίσσεψαν. Πώς αυτό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο? Βάλτε φωτάκια ανάμεσα στα στολίδια, μέσα στα βάζα για να δημιουργήσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

 

#7: Διακοσμήστε με ελιά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αγοράστε φύλλα ελιάς και extra virgin olive oil! Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε το στόλισμα του δέντρου ελιάς, που το τοποθετούσαν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού. Το στόλισμα περιλάμβανε κλωστές από μαλλί, διάφορα φρούτα και καρπούς, σύκα, χουρμάδες, κορδέλες λευκές και κόκκινες, μπισκοτάκια με μέλι κτλ. Το κλαδί της ελιάς ονομαζόταν Ειρεσιώνη (είριον=έριον=μαλλί) και το κρατούσαν μέχρι την επόμενη χρονιά. Για τον λόγο αυτό μάλλον υπάρχει και το έθιμο με το κλαδί ελιάς.

Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας? Ποιες από αυτές ανυπομονείτε να αντιγράψετε για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας?