Βαπτιστικά πακέτα

Θα γίνετε σύντομα νονός η νονά και δε ξέρετε τι πρέπει να διαλέξετε για να κάνετε μια εντυπωσιακή και καλαίσθητη βάπτιση, όπως αυτή αρμόζει στην τόσο σημαντική ημέρα της ζωής σας; Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε το τι πρέπει να αγοράσει ένας νονός και μία νονά και τι περιλαμβάνουν τα βαπτιστικά πακέτα.

 

Τα βαπτιστικά πακέτα είναι σετ βάπτισης που ετοιμάζουν οι νονοί και περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται για την τέλεση του μυστηρίου. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του παίζουν το φύλο του παιδιού, το θέμα και το χρώμα της βάπτισης  και διαλέγοντάς το αγοράζετε όλα τα είδη ομοιόμορφα και αρμονικά στολισμένα μεταξύ τους. Φυσικά η συνεργασία με τους γονείς είναι απαραίτητη, ώστε να μην υπάρχουν διαφορές ως προς το θέμα, τα χρώματα και το στολισμό βάπτισης αλλά και τα βαπτιστικά, είτε αυτά αφορούν βαπτιστικά για αγόρι, είτε βαπτιστικά για κορίτσι.

 

Αναλυτικά  ένα πλήρες σετ βάπτισης περιλαμβάνει:

 

Κουτί βάπτισης

Τα απαραίτητα αντικείμενα της βάπτισης τοποθετούνται μέσα σε κουτιά βάπτισης, για να μεταφερθούν από το νονό ή τη νονά στην εκκλησία. Τα κουτιά βάπτισης μπορεί είναι:

  1. ξύλινα κουτιά βάπτισης όπως μπαούλο, παγκάκι, παγκάκι-θρανίο, καπελιέρα όλα στολισμένα με υφάσματα, κορδέλες και διακοσμητικά σύμφωνα με το θέμα της βάπτισης,
  2. βαλίτσες βάπτισης τρόλευ,
  3. τσάντες βάπτισης που έχουν επάνω τους σχέδια και φιγούρες για κάθε θέμα βάπτισης.

 

Λαμπάδα βάπτισης

Η λαμπάδα ανάβει στη διάρκεια της βάφτισης και μπορεί να είναι στολισμένη με τούλια, κορδέλες και διακοσμητικά κουκλάκια, ξύλινες φιγούρες καθώς και κρεμασμένα αντικείμενα, όπως και στα βαπτιστικά κουτιά.

Λαδοσέτ

Τα βαπτιστικά πακέτα συμπληρώνουν τα σετ λαδικών για την εκκλησία τα οποία είναι διακοσμημένα ανάλογα με το θέμα της κάθε βάπτισης και περιλαμβάνει:

  1. μπουκαλάκι για το λάδι
  2. σαπούνι
  3. πετσέτα για τον ιερέα.
  4. τρία κεράκια για την κολυμπήθρα.

Λαδόπανα

Τα λαδόπανα περιλαμβάνουν:

  1. ειδικά εσώρουχα, τα οποία φοράνε στο μικρό μετά την κολυμβήθρα: ανοιχτό μπλουζάκι με δέσιμο στην πλάτη, βρακάκι ή παντελονάκι, σκουφάκι,
  2. μεγάλη πετσέτα (με την οποία σκουπίζουν το μωρό μετά την κολυμβήθρα),
  3. σεντόνι (για την υποδοχή του μωρού μετά την κολυμβήθρα),
  4. μικρή πετσέτα (για τα χέρια του παπά).

 

Βαπτιστικά ρούχα

Τα βαπτιστικά ρούχα τα φοράει το παιδί μετά το μυστήριο και περιλαμβάνουν παντελόνι, πουκάμισο, γιλέκο, σακάκι, παπιγιόν, καπέλο, σε περίπτωση που το παιδί είναι αγόρι. Αντίστοιχα για τα κορίτσια τα βαπτιστικά ρούχα περιλαμβάνουν βαπτιστικό φόρεμα, μπολερό, καπέλο ή κορδέλα. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε βαπτιστικά ρούχα από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως είναι η Stova Bambini, η Bambolino και η La Christine.

 

Βαπτιστικά παπούτσια

Για τα βαπτιστικά παπούτσια του μωρού επιλέξτε από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες κατασκευής υποδημάτων όπως η Babywalker, η Everkid και η Stova Bambini, οποίες παράγουν μοναδικά χειροποίητα βαπτιστικά παπούτσια υψηλού επιπέδου και ανατομικά.

 

Μαρτυρικά, στολισμός κολυμπήθρας, βιβλίο ευχών

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και τα κάτωθι σε ένα πλήρες βαπτιστικό πακέτο:

  • Τα μαρτυρικά βάπτισης, τα οποία καρφιτσώνονται στο πέτο των μαρτύρων του μυστηρίου, ενώ για τους πιο μοντέρνους υπάρχουν και σε βραχιολάκια και σε μπρελόκ. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μαρτυρικά βάπτισης της κορυφαίας εταιρείας του χώρου, της Celfie & Co.
  • Ένας όμορφος στολισμός κολυμπήθρας που δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σετ θα αναδεικνύει τις φωτογραφίες και θα δίνει το τόνο για το ύφος της βάπτισης.
  • Βιβλία ευχών βάπτισης για να φυλάξετε για πάντα την αγάπη και τις ευχές των αγαπημένων σας. Είναι ένα ευχολόγιο που οι καλεσμένοι γράφουν μια ευχή για το μωρό που το κρατάει ως ενθύμιο. Στην Cosmos Events κατασκευάζουμε ευχολόγια βάπτισης προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας!

 

Η τιμή του σετ βάπτισης καθορίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την επιλογή σας στα παραπάνω είδη. Στην Cosmos Events αντιμετωπίζουμε τον κάθε πελάτη με ξεχωριστό τρόπο και κάνουμε την ημέρα της βάπτισης μοναδική! Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2105789080 και κλείστε ραντεβού με μία έμπειρη διακοσμήτρια μας.