Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Με τόσα πολλά πράγματα για να φροντίσετε και λεπτομέρειες να κανονίσετε, ο προγραμματισμός ενός γάμου μπορεί να φανεί αγχωτικός. Αλλά, αν δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να σχεδιάσετε και να ταξινομήσετε τις διεργασίες κάθε μήνα με μια λίστα και ένα χρονοδιάγραμμα, η οργάνωση του γάμους σας γίνεται πιο διασκεδαστική και σίγουρα λιγότερο αγχωτική διαδικασία.

Από 12 έως 14 μήνες είναι το ιδανικό διάστημα για να οργανώσετε το γάμο σας. Βέβαια ο χρόνος που θα χρειαστεί κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικός. Εάν έχετε λιγότερο χρόνο στη διάθεση σας τότε καλό θα είναι να συμπυκνώσετε το χρονοδιάγραμμα.

ΑΡΧΙΚΑ ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΝ WEDDING PLANNER ΣΑΣ

Η Cosmos Events αναλαμβάνει σχεδιασμούς γάμων στην Αττική από το 2009 και έχει οργανώσει πάνω από 200 γάμους μέχρι σήμερα.

12 Μήνες Πριν Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας

Ήρθε η ώρα των μαθηματικών. Πριν μπορέσετε να ξεκινήσετε οτιδήποτε, πρέπει να υπολογίσετε ποιος πληρώνει τι και να καθορίσετε το budget του γάμου σας. Από εκεί, θα αρχίσετε να κάνετε τον εν λόγω προϋπολογισμό— Tι είναι η προτεραιότητα; Τι δεν είναι. Μια μικρή έρευνα αγοράς εδώ θα βοηθήσει αρκετά.

Κάντε την λίστα των καλεσμένων

Όταν αποφασίζετε τον αριθμό των καλεσμένων σας, εξετάστε τον προϋπολογισμό σας (πόσους μπορείτε να αντέξετε οικονομικά;) και τον χώρο σας (χωράνε όλοι στην εκδήλωση που θα διοργανώσετε;).

Αποφασίστε το γενικό θέμα

Η ατμόσφαιρα του γάμου σας πρέπει να είναι αμοιβαία απόφαση μεταξύ των δύο μελλόνυμφων. Τι είναι σημαντικό για εσάς και γιατί; Τι σας αρέσει; Επίσης, μελετήστε τον χώρο σας— για αυτό θα πούμε περισσότερα παρακάτω. (Θέλετε για παράδειγμα να έχει θέμα glam, vintage, rustic ή κάτι κλασσικό;)

Glam Διακόσμηση Γάμου

Vintage Διακόσμηση Γάμου

Rustic Διακόσμηση Γάμου

Classic & Elegant Διακόσμηση Γάμου

Επιλέξτε την εκκλησία

Εμπιστευτείτε μας: η επιλογή του χώρου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να κάνετε! Πραγματικά, η τοποθεσία επηρεάζει σχεδόν όλα τα άλλα, από πόσους ανθρώπους μπορείτε να προσκαλέσετε μέχρι τι είδους λουλούδια πηγαίνουν στο τραπέζι.  Πρέπει να εξερευνήσετε τις επιλογές σας, να επισκεφθείτε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες και τελικά να επιλέξετε ένα μέρος που ταιριάζει στον αριθμό των επισκεπτών, το στυλ και τον προϋπολογισμό σας.

Επιλογή φαγητού

Ο γάμος σας είναι το καλύτερο (και μεγαλύτερο) δείπνο της ζωής σας. Ξεκινήστε με την πρόσληψη ανθρώπων που εμπιστεύεστε - είτε αυτό είναι ο εσωτερικός τροφοδότης του χώρου, είτε ένας προτιμώμενος τροφοδότης που συνιστάται από τον wedding planners σας. Μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί με το μενού σας. Οι καλεσμένοι σας μπορούν να απολαύσουν τις δημιουργίες του σεφ αλλά και την πίτα της γιαγιάς σας.

11 Μήνες Πριν

Επιλέξτε το θέμα και τα αγαπημένα σας χρώματα

Ήρθε τελικά η ώρα να συγκεντρώσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, να πλημμυριστείτε από έμπνευση και να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων. Εάν έχετε αγωνία για το inspiration, οι διακοσμήτριες της Cosmos Events Ειρήνη και Γωγώ θα σας βοηθήσουν σε όλα και θα σας δώσουν ιδέες ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια!

Εύρεση του φωτογράφου και του βιντεογράφου

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα φυλάξουν για πάντα τις αναμνήσεις σας —και αυτές οι αναμνήσεις διαρκούν για πάντα! Κάνετε την έρευνά σας και ρωτήστε οτιδήποτε θέλετε να μάθετε! Στην Cosmos Events θα βρείτε βραβευμένους φωτογράφους και καταξιωμένους βιντεογράφους. Μπορείτε να δείτε τις δουλείες μας εδώ.

10 Μήνες Πριν

Ξεκινήστε την έρευνα για το νυφικό σας

Μπορεί να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε ή και όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να φορέσετε αυτό που αρέσει σε εσάς και σας κάνει να αισθάνεστε μοναδική αυτήν την ξεχωριστή ημέρα!

Αρχίστε να κοιτάτε για προσκλητήρια

Η γαμήλια πρόσκληση είναι η πρώτη εντύπωση ενός επισκέπτη για την μεγάλη μέρα σας. Αυτός είναι ο λόγος για να δαλέξετε το πιο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο προσκλητήριο γάμου. Οι προσκλήσεις θα σταλούν έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μέρα. Σας παραθέτουμε εδώ τα best selling προσκλητήρια γάμου της Cosmos Arts για να εμπνευστείτε.

 

9 Μήνες Πριν

Αγοράστε το νυφικό σας. Ήρθε η ώρα να πείτε "ναι" στο νυφικό σας.

8 Μήνες Πριν

Ενημερώστε όλους τους καλεσμένους ώστε να γνωρίζουν επίσημα πότε και πού θα γίνει το μυστήριο.

7 Μήνες Πριν

Κλείστε τον χώρο της δεξίωσης

Παραδοσιακά, η οικογένεια της νύφης πληρώνει την δεξίωση. Είτε αποτελεί μια εκδήλωση οικογενειακού τύπου είτε για μια μεγάλη γιορτή με όλους σας τουε γνωστούς και φίλους η Cosmos events είναι εδώ να στολίσει τον χώρο κατάλληλα!  

Εύρεση της μπάντας ή του DJ

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα απογειώσουν την διασκέδαση σας —και αυτές οι αναμνήσεις διαρκούν για πάντα!

6 Μήνες Πριν

Μίσθωση τεχνικού φωτισμού

Η πιο σημαντική λεπτομέρεια που ξεχνούν τα ζευγάρια είναι ο φωτισμός. Τα φωτορυθμικά είναι αυτά που θα «φωτίσoυν» τον χώρο σας και θα κάνουν το πάρτι να διαρκέσει αρκετά! - ακόμα και μετά την δύση του ήλιου.

5 Μήνες Πριν

Κάντε κράτηση του νυφικού αμαξιού (λιμουζίνα, άμαξα, πολυτελές αμάξι κλπ.)

Οργανώστε τον μήνα του μέλιτος

Παραδοσιακά, ο γαμπρός σχεδιάζει ένα μήνα του μέλιτος έκπληξη για τη νύφη. Αν πάλι σας αρέσει να επιλέγετε τα πράγματα μαζί τότε αύτό σίγουρα θα είναι το πιο ωραίο ταξίδι που θα διοργανώσετε!

Αγοράστε ή ενοικιάστε το κουστούμι του γαμπρού

Ο γαμπρός βγαίνει πρώτος! Βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας είναι καλή. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα κοστούμι, με βάση το θέμα του γάμου σας, και στη συνέχεια να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε ή θα το νοικιάσετε.

4 Μήνες Πριν

Κάντε την τελική Γευσιγνωσία του φαγητού

Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το μενού της εκδήλωσης. Η γευσιγνωσία έχει γίνει όλο και πιο σημαντική καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να προσαρμόσουν τα πάντα, από τα κοκτέιλ μέχρι τα επιδόρπια τους.

Επιλέξτε την γαμήλια τούρτα σας

Βρείτε ένα αξιόπιστο ζαχαροπλαστείο που είναι διαθέσιμο στην ημερομηνία του γάμου σας, και είναι σε θέση να αναλάβει το σχεδιασμό της τούρτας των ονείρων σας σε μια εξίσου ονειρική τιμή.

Μαλλιά και μακιγιάζ

Βοηθήστε τους στυλίστες σας να σας βρούν το απόλυτο νυφικό μακιγιάζ καθώς και το νυφικό σας χτένισμα. Στη συνέχεια, μη διστάσετε να αναζητήσετε περισσότερη έμπνευση στα κοινωνικά μέσα.

3 Μήνες Πριν

Παραγγείλτε τα προσκλητήρια

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό και την τυπογραφία, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Σας υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των προσκλητηρίων σας θα πρέπει να ταιριάζει με το vibe του γάμου σας αλλά και να σας εκφράζει ως ζευγάρι.  Η Cosmos Arts θα φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα!

Αγοράστε Photo booth

Οι θάλαμοι φωτογραφιών έχουν γίνει βασικό στοιχείο υποδοχής των καλεσμένων.

2 Μήνες Πριν

Στείλτε τα προσκλητήρια του γάμου σας

Κάντε την τελική πρόβα του νυφικού σας. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τα νυφικά παπούτσια σας!

Βγάλτε την άδεια γάμου σας

1 Μήνα Πριν

Δημιουργήστε ένα διάγραμμα καθισμάτων

Μετά την λίστα των καλεσμένων και την αποστολή των προκλητηρίων σειρά έχει η οργάνωση των καλεσμένων στα τραπέζια της δεξίωσης.

Φορέστε τα παπούτσια του γάμου σας

Περπατήστε στους διαδρόμους του σπιτιού σας. Κάντε ό, τι μπορείτε για να νιώσετε - όσο το δυνατόν γίνεται- άνετα σε αυτά!

Τελευταία Εβδομάδα

Τώρα το μόνο που έχει απομείνει είναι οι λεπτομέρειες. Φροντίστε πράγματα όπως:

Αναζωογονήστε το χρώμα των μαλλιών σας, το σχήμα των φρυδιών σας καθώς και μανικιούρ / πεντικιούρ σας.

Τελική δοκιμή του νυφικού

Καθαρίστε το δαχτυλίδι σας. Επισκεφθείτε τον κοσμηματοπώλη σας για να πάτε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας για επαγγελματικό καθαρισμό ώστε να έχει επιπλέον λάμψη την ημέρα του γάμου σας.

Ένα βράδυ πριν από το γάμο

Το Προηγούμενο Βράδυ: Φάτε ένα υγιεινό γεύμα, πιείτε νερό, κοιμηθείτε καλα.

Το Πρωί Του Γάμου:

Η μεγάλη μέρα είναι επιτέλους εδώ. Όλη η προσεκτική προετοιμασία και ο δημιουργικός σχεδιασμός σας έχουν καρποφορήσει και ήρθε η ώρα να απολαύσετε τον γάμο σας. Φάτε πρωινό και μην αγχωθείτε καθόλου! Το παραμύθι τώρα ξεκινάει!